Switch 62,5 WG zwalcza szarą pleśń 10g Sumin
Wystaw opinię o produkcie
Switch 62,5 WG zwalcza szarą pleśń marki Sumin
Opakowanie zawiera 10 g produktu na max 25 L wody
Kod produktu: 4516
Kurier DPD (przedpłata) - 19,90 zł
Kurier DPD (pobranie) - 29,90 zł
Paczkomaty INPOST - 19,90 zł
Pocztex Kurier (przedpłata) S do XL - 19,90 zł
Punkty Poczta, Żabka, Orlen, Ruch - 19,99 zł
Pocztex Kurier 2XL - 49,90 zł
DPD (Narzędzia na trzonku) Przedpłata - 39,00 zł
DPD (Narzędzia na trzonku) Pobranie - 49,90 zł
GEIS Przesyłka Półpaleta (przedpłata) - 119,00 zł
GEIS Przesyłka Paletowa (przedpłata) - 199,00 zł
GEIS Przesyłka Paletowa (pobranie) - 299,00 zł
GEIS Przesyłka Półpaleta (pobranie) - 159,00 zł
Odbiór osobisty w Pabianicach - 0,00 zł
Opis
Sumin SWITCH 62,5 WG preparat grzybobójczy
Opakowanie zawiera 10 g preparatu na max 8,4 l gotowego roztworu
- szerokie spektrum działania
- działa kontaktowo i wgłębnie
Zwalcza: szarą pleśń, zamieranie pędów antraknozę, zgniliznę i inne
Switch 62,5 WG jest środkiem grzybobójczym, koncentratem w formie granul do sporządzania zawiesiny wodnej, o działaniu wgłębnym i kontaktowym, do stosowania zapobiegawczego i interwencyjnego w zwalczaniu chorób grzybowych jabłoni, gruszy, czereśni, wiśni, śliwy, moreli, brzoskwini, nektarynki, truskawek, maliny, porzeczki czarnej, porzeczki czerwonej, porzeczki białej, borówki amerykańskiej, winorośli, fasoli szparagowej, grochu konserwowego, marchwi, pietruszki korzeniowej, pasternaka, buraka ćwikłowego, chrzanu, brukwi, rzepy, cebuli, szalotki, czosnku; uprawianych w gruncie, pod osłonami i w szklarni: pomidora, ogórka, bakłażana, cukinii, papryki, sałaty, roślin zielarskich, roślin ozdobnych oraz uprawianych w szkółkach drzew ozdobnych i owocowych. Środek przeznaczony do stosowania przy użyciu opryskiwaczy ręcznych.
Zawartość substancji czynnych:
cyprodynil (związek z grupy anilinopirimidyn) – 375 g w 1 kg środka (37,5%).
fludioksonil (związek z grupy fenylopiroli) – 250 g w 1 kg środka (25%).
Tabela stosowania
Problemy::
- Uprawa:, Stosowanie / dawka:
szara pleśń, antraknoza:
- truskawka, 8g w 6-8 l wody
szara pleśń, zamieranie pędów maliny, antraknoza:
- malina, 8-10g w 7-10 l wody
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa:
- pomidor (pod osłonami), 10g w 10-12 l wody
gorzka zgnilizna, szara pleśń:
- jabłoń, 7,5g w 6 l wody
brunatna zgnilizna drzew pestkowych:
- czereśnia, wiśnia, śliwa, 6-10g w 6-15 l wody
szara pleśń, gorzka zgnilizna, mokra zgnilizna, brunatna zgnilizna:
- grusza, pigwa, 7,5-10g w 3-15 l wody
brunatna zgnlizna drzew pestkowych:
- morela, brzoskwinia, nektarynka, 6-9g w 3-15 l wody
szara pleśń, antaknoza:
- borówka amerykańska, żurawina, 8-10g w 5-20 l wody
szara pleśń, zapobieganie infekcjom wtórnych patogenów (skażeniem przetrwalnikami Aspergillus spp.), nekroza kory winorośli (Phomopsis viticola):
- winorośl, 12g w 4-10 l wody
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, alternarioza:
- marchew, 8g w 3-10 l wody
zgnilizna szyjki cebuli, zgnilizna twardzikowa, szara pleśń:
- cebula, szalotka, czosnek (w gruncie), 10g w 3-10 l wody
szara pleśń:
- pomidor (w szklarni), 10g w 10 l wody
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa:
- ogórek, cukinia (pod osłonami, w szklarni), 10g w 2-15 l wody
- sałata głowiasta i liściowa, cykoria sałatowa (odmiany białe i czerwone w tym Radicchio), endywia, botwinka, szpinak, rośliny zielarskie (w gruncie, pod osłonami, w szklarni), 6g w 3-10 l wody
szara pleśń, zapobieganie infekcjom wtórnych patogenów, zamieranie pędów i kwiatów powodowanych przez brunatną zgniliznę drzew pestkowych:
- rośliny ozdobne (uprawa w gruncie, pod osłonami, w szklarni), 10g w 5-12 l wody
szara pleśń, zamieranie pędów, antraknoza:
- jeżyna, 8-10g w 7-10 l wody
- porzeczki: czarna, czerwona, biała, 8-10g w 5-20 l wody
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, antraknoza fasoli:
- fasola szparagowa, 8-10g w 7 l wody
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, askochytoza, zgorzelowa plamistość, mączniak prawdziwy:
- fasola na świeże (zielone) nasiona, bób, 8-10g w 7 l wody
- fasola i groch zwyczajny (na suche nasiona), łubiny: biały, żółty, wąskolistny, 10g w 4-8 l wody
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, antraknoza fasoli, zgorzelowa plamistość grochu, mączniak prawdziwy:
- groch zwyczajny (na świeże nasiona), 8-10g w 7 l wody
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, antraknoza, zgorzelowa plamistość, maczniak prawdziwy:
- groch siewny cukrowy (na strąki), 8-10g w 7 l wody
zgnilizna twardzikowa:
- pomidor (w szklarni), 10g w 10-12 l wody
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa:
- papryka (pod osłonami, w szklarni), 10g w 10-15 l wody
- bakłażan (pod osłonami, w szklarni), 10g w 8-15 l wody
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, alternarioza:
- pietruszka korzeniowa, pasternak, burak ćwikłowy, chrzan, brukiew, rzepa, salsefia, 8g w 3-10 l wody
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa:
- seler korzeniowy (w gruncie), 10g w 4-6 l wody
- seler naciowy (w gruncie, pod osłonami, w szklarni), 8g w 6 l wody
zgnilizna twardzikowa, szara pleśń:
- cebula z dymki (w gruncie), 10g w 3-10 l wody
- szczypiorek (w gruncie), 8g w 3-10 l wody
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.
Wystaw opinię o produkcie
Zapisz się do newslettera i bądź na bieżąco!
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach promocjach.